Taal staat aan de basis van onze ontwikkeling. Het zorgt ervoor dat we elkaar begrijpen en informatie kunnen overdragen en ontvangen. Taal en lezen dragen bij aan het vergroten van onze wereld. Taal verbindt en zorgt dat mensen zich eerder thuis voelen op een nieuwe plek.
Het stimuleert bovendien de verbeeldingskracht. Wij ondersteunen mensen daarom met actieve taalbeheersing, zoals spreken en schrijven, maar ook met passieve taalbeheersing: verstaan en lezen.
In onze digitale informatiesamenleving zijn digitale vaardigheden essentieel. We richten ons op het ontwikkelen van: ICT-basisvaardigheden; De vaardigheden die je nodig hebt om computers en digitale netwerken te begrijpen en gebruiken. Mediawijsheid; Het bewust kritisch en actief gebruiken van media, om zo zelf in staat te zijn de zin van de onzin te onderscheiden en nieuwe kennis te vergaren. Informatievaardigheden’; Vaardigheden die helpen bij het zoeken, vinden, beoordelen en verwerken van informatie.
Digitale logica In het Engels noemen ze dit ‘computational thinking’. We leren mensen bijvoorbeeld een probleem in kleine stukjes op te delen, zodat de oplossing ineens een stuk meer voor de hand ligt. Computational thinking gaat ook over het herkennen van patronen en het vereenvoudigen van informatie door het schematisch weer te geven.
Informatie en kennis zijn essentieel voor zelfontwikkeling. Wij hebben een aantal aandachtsgebieden die wij belangrijk vinden. Onderwerpen die mensen helpen hun welvaart en welzijn te vergroten, en actief deel te nemen aan de samenleving.
Leren en opvoeden, Gezondheid, Zingeving & filosofie, Kunst & cultuur, Mens & natuur, Wetenschap & techniek, Democratie & politiek, Economie & arbeid, Sociale identiteit en Erfgoed zijn de thema’s waar we ons op richten.